Någon saknas...

Alltid samma lite halvtoma känsla efter en helg Saga har vart här. Min mamma (som alltid är snäll och agerar taxi) kom och hämtade henne igår. När hon inte kan köra längre så kommer det bli en lång dag bara för att sitta och åka komunalt till Tärnsjö och lämna Saga, och sen hem igen.
 
Det tar alltid några dagar innan den värsta saknaden har lagt sig, men nu känner jag den extra starkt. Kanske är det för att det är jultider? Kanske för att hon är den enda med samma glädje och myskänslor som jag har inför den tiden?
Mitt julpynt är ovanligt torftigt i år. Min pappa slog alltid på stort inför jul. Han stängde sin bilverkstad i Täby och ägnade flera dagar innan jul åt att laga mat. Han älskade att laga mat, och var den bästa kock jag känt =)
Jag har nog alltid i alla år efter att han gick bort försökt uppehålla samma känsla och julstämning i mitt hem, men inte förens Saga kom oc vart lite äldre, har någon verkligen Uppskattat det! Precis som jag uppskattade pappas ansträngningar.
Jo, jag saknar henne. Kommer sakna henne varje advent då ett till ljus ska tändas. Ibland förställer jag mig hur det skulle vara om pappa levde... Han, jag och Saga rullar köttbullar, lyssnar på julmusik och har den där riktigt varma, julmysiga stämningen som egentligen bara han kunde få till.
Nu, när jag inte har Saga hos mig, är det svårt att känna samma glädje. Visst skulle hon uppskatta en gran här hemma, men hur många dagar hinner hon se den? 6?
Min familj är inte stor, men jag skulle vilja ha den samlad lite oftare. Mamma och Håkan, Saga, Kenny. 
Jag känner ingen stress över jul, som många nu för tiden förknippar den med, jag har alltid kännt glädje, de senaste åren med lite mer ansträngning dock.
Jag behöver min dotter tror jag, för att komma så nära "pappas" jul jag kan.
 
 

Roligare att dricka vin nu ;-)

 
Här är presenten jag fick av kenny förra fredagen, ett jättefint handsnidat vinställ härifrån Gävle =)
Jag ska försöka fylla det, nån gång. Det blir iaf mycket roligare att ta ett glas vin när man plockar flaskan därifrån! Ville visa er den, för jag älskar den :-D
 
 
 
 
 
 

Kalla dagar nu!

Brrrr!
 
HUR skönt var det inte att komma hem nu och dra på sig mjukisbyxor och extra tjocka sockor!? Görskönt, kan jag säga. Fan, går fortfarande runt i tunna tygskor, och jag som e så frusen av mig :-/
Det är svårt att vara sexig den här tiden på året, haha, tror de flesta håller med ;-)
 
Sista skoldagen avklarad för veckan, och för typ 7 veckor framåt. nu är det apl i 4 veckor (praktik) och sen lov. men jag har fått lite jobbnapp både här i gävle och uppsala, så förhoppningsvis byts csn snart ut mot lön ist. Hoppas hoppas!
Gymmet har gått galant den här veckan. Satsar på mycket förbränning och styrka för hela kroppen, ska fixa ett inlägg på den andra bloggen sen tänkte jag. Ska även få Kenny att skriva mer där, det är ju han som har alla användbara tips och knep =)
 
 
Vart med Frankie i rasthagen en sväng nyss och nu värmer jag mig med kaffe och en dubbeljapp :-D Haha, den ska bort sen när jag tar mig till gymmet senare. Men vid en viss tid på kvällarna är det så sjukt mycket folk där, så man får liksom slåss om alla kardiomaskiner och vänta på redskapen. Dock är det många att smygtitta på medans man vilar, och det är alltid kul! 
Håll koll på http://www.nattstad.se/freaksbynature ibland, kan vara kul att ta del av andras träningsvanor och ibland söker jag tips av läsare med, så skriv gärna när det kommer upp :D C ya!!
 
 
 
 

Firat Årsdag och Myst

Haoollj!
 

Söndag, och tagg för en ny vecka. Förhoppningsvis kommer jag börja jobba lite igen här i Gävle, inom vården. Det skulle verkligen komma lägligt med extra pengar nu, till jul å allt.
 
I Fredags firade jag och Kenny årsdag. Han stod för alla ansträngningar och fixade mysig middag hemma, med massa ljus, mat, choklad, vin och en jätte fin present åt mig <3
Tanken var att gå ut och ta en öl med, men vi hade så pysigt så det vart att vi höll oss hemma, med musik och bad å grejer.
 
En helt perfekt dag och kväll ordnade han, min fina, älskade. Är det något han är helt underbar på, så är det att skämma bort mig och visa ömhet och uppskattning. 
Det kanske är ett ålderstecken (ha ha), men han kan göra mig glad och rörd till tårar, den mannen. Bokstavligen.
Ett underbart år har gått, ett år fullt med förändringar och konstigheter, och tack vare Kenny så ler jag och mår bra =)
Tack älskling <3
 
 
 
 

Tiden

Tid. Allt handlar om tid.
När jag kommer in i såna tankebanor kan jag fundera mig tokig, och lugn. Man är så stressad, alltid. 
"Det är så mycket jag vill hinna se, upptäcka, uppleva och göra". Men ingen vet när tiden tar slut. Det kan vara nu, i morgon, om 90 år.
Och vad händer när den tar slut? Kanske börjar den om...
Vilket leder mina tankar vidare till döden. Jag är inte rädd för att dö, inte för döden. Jag är rädd för doms skull jag lämnar. Min dotter t.ex, min mamma.
 
Jag vet ju själv hur jag reagerade när pappa dog, och hur mycket jag saknar honom. Men kanske det bara är en fråga om tid, innan vi ses igen? 
Jag är inte troende, jag tror inte på himmel eller helvete, gud eller djävul. OM jag gjorde det, då skulle jag vara rädd för att dö. Behöva göra allting rätt, inte skada, såra, göra orätt. Idag är en sån sak att leva upp till omöjligt, nästintill.
Jag tror alla barn, i alla fall dom flesta, har frågat sin förälder någon gång, Vad händer när man dör?
Jag minns när jag frågade min pappa det. Och han gjorde mig lugn, inte aett dugg rädd. Han sa: "Jag tror man föds om på nytt, i en annan skepnad eller kropp, och börjar om sitt liv".
Jag tyckte det lät spännande. Jag hoppas det är det han har gjort. Börjat om. 
Vi som blir kvar, i det här livet, i våra skepnader, det är oss det är synd om när vi förlorar någon vi älskar. Det är vi som lider, inte dom som gått.
 
Personligen tror jag min pappa har hälsat på mig några gånger efter sin död. Det har varit vissa händelser som är oförklariga. Eller så har jag bara någon som skyddar mig =)
Vilket som, jag är inte stressad över allt jag vill hinna se och göra, jag vill satsa på nuet, ha det bra NU, inte där framme, för hur mycket man än bunkrar upp och förbereder, så vet man aldrig om man når dit, i det här livet. 
 
Jag skulle verkligen kunna mala på hur länge som helst om mina tankar, jag har inget bra avslut på det jag skrivit. Men som sagt, tankar på tid, död, vad som händer.... det är något man inte borde fokusera så mycket på, tror jag. För då glömmer man lätt bort det som är nu, det som pågår just i detta NU. Det här är livet, det pågår medans vi funderar på det. Eller hur?
 
 

Inte som jag tänkt mig

Hejsan!
 

Den här veckan har jag lyckats ha magsjuka, men bara under en dag, som tur är. För övrigt har den bestått av en massa plugg, och jag ska säga er, jag är så LESS på det nu! Den här utbildningen är inte alls vad jag trodde. Min "dröm" om att arbeta inom hotell och turism är helt, ja, död.
Jag vet med mig att jag är impulsiv, som ett barn. Jag får för mig en sak och ska till varje pris göra det, och sen kan en ny idé dyka upp som gör att jag börjar om igen. Men det är inte riktigt så den här gången, utan det är helt enkelt utbildningen som har tagit död på den här idén.
När jag utbildade mig till undersköterska var det också på heltid och krav på närvaro osv, men det tyckte jag var intressant! Jag var jätte nyfiken på dom här kurserna med, till en början, men nu suckar jag bara högt när en ny kurs startar, och fattar inte alls vad jag har lärt mig från en avslutad kurs. Inte riktigt rätt, va? Jag har återgått till att söka jobb inom vården igen. Jag vill ha tillbaka en lön, och inte leva på studielån. Jag söker mest i Uppsala faktiskt, saknar Uppsala =)
 
Jag undrar vad som händer där framme. Vill man veta det, eller bara se där och då?
 
I helgen har jag min lilla tös hos mig, och ska ta det lugn med henne. Måste dock lägga lite tid på studierna med, och komma till gymmet. Minst 4 dagars styrketräning var ett måste den här veckan. Det kommer bara hinna bli tre :-( Måste rusta upp mig igen! Hitta det positiva i vardagen, och inte bara till helgerna.
Håller tummar att jobbsöket ger resultat! =)
 
C Ya!
 
 
 

Helgens Bravader

Halloj =)
 
Idag har det vart en lugn dag, cafémys med Bubben min och datorn. Regnar som f*n ute så jag har legat i ett varmt bad och läst de fem första kapitelna i alkohollagen, haha, kul!
Igår spökade vi ut oss och gick ut och dansade, hade lite "förfest" hemma i några timmar, bara jag och Kenny (vi har alltid jätte kul när vi festar ensamma :P) och sen mötte vi upp min vän Norman och hängde med ett tag på någon fest, men sen vart det Harrys och dans! Jätte skoj att få festa till lite, det var bra länge sen nu.
Dock blir det bara cola och snacks ikväll, och en gammal goding på tv:n, och si soffan brevid mig ;)
 
Bjuder på lite pics :-D
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu