Snart...

Nu börjar här hända grejer. Har kört första lasset idag, med grejer till morsan. Kärran är fullpackad med resterande saker, så i morgon bitti blir det tippen och sen är jag out of here :-D


Nu så!

Hejsan!
 
Igår arbetade jag mitt sista pass på äldreboendet jag arbetat på i ganska precis ett år. Jag har trivts riktigt bra där, och lite nerrvös känner jag mig nu, när jag faktiskt är arbetslös och inte har någon tillgång till a-kassa lr liknande. MEN, jag lägger mitt hopp på tur och tror jag ganska snart kommer hitta en ny inkomstkälla =)
 
Inatt har jag vaknat av och till flera gånger, pigg och klarvaken och haft skit svårt att somna om. Jag tror och är helt säker på att det beror på att jag verkligen längtade till morgonen, för nu ska jag fixa mig iordning och äääntligen åka in och möta upp min älskling i Uppsala. Lite mat, mys och fika innan vi åker hem hit och fixar den sista packningen och städningen.
Nu närmar det sig =) Avfärd, bort från Tärnsjö och allt jag vantrivts med i så många år.
Naturligtvis kommer jag komma hit igen, min dotter bor här och har sin fotboll och dagis här, och jag kommer ju vara delaktig så mycket jag kan i det. Hon kommer bo hos mig med, men ha sitt huvudsäte här, hos sin pappa. Känns hemskt och läskigt, jag kommer inte ha samma "kontroll" över min dotters liv, men inget varar ju för evigt.
 
Nu ska jag hoppa i duschen! Kram på er!!
 

When I have a bad day....

......then it's nice to have someone to cheer me up <3
 
 
This day is going to be better =)
 
C ya

Sovmorgon! Typ iaf..

Jag la mig tidigt igår kväll, vid elva, bara för att jag längtade så efter min sovmorgon idag, haha. En klocka som väcker mig är det absolut värsta jag vet, och det har jag haft hela veckan.
Saga väcker mig iaf med att "jag är hungrig". "mmmm, sätt på kaffebryggaren så kommer jag upp".
Sträcker förnöjt på mig och kikar på klockan, 7.20 :-/
Hahaha, min sovmorgon var 20 min längre än vad klockan har väckt mig senaste dagarna.

Idag blir det faktiskt utomhuslöp, wiiieeee!

God morgon!


Fredag 19 April

God Morgon!
Nu har jag börjat komma igång med träning igen, och det är fascinerande hur snabbt flåset kommer tillbaka.  Ok, jag gör inte riktigt samma tider på löpbandet än, men det blir bättre och bättre, och det var iaf minst 5 veckor sen jag kunde springa som vanligt.
Härom dagen testade jag en grej, jag tog först 10 min på löpbandet med 5:ans lutning, sen 10 min på cykel (hade för jävla ont i röven plus att jag hatar cykel så hade egentligen kunnat pressa mig hårdare där) och sen tog jag 10 min på crosstrainern, bara för o se vad som gav bäst kaloriförbränning, och tyvärr var det cykel :P Sen kom löpbandet och sist crossen.
Nu beror det ju också på hur hårt och tungt man kör diverse maskiner, det är nog individuellt =)
 
Denna och nästa vecka tänkte jag bara köra på med dom "vanliga" styrkeövningarna för hela kroppen, bara för att komma igång, och sen hamnar jag i Gävle och med min gubbe som "boss" och då blir det antaglien andra och nya övningar (för mig). Haha, han lär tycka det är värdelöst att instruera mig, för dels fattar jag inte ett ord av vad han surrar om med alla träningstermer och övningar, och dels är det sånt jag aldrig gjort förr så då ska det läras in oxå :P
Men jag är tacksam, Bubben <3
 
Nu ska jag dock sätta mig med psykologiplugg innan Saga ska hem från dagis. Det är svårt att hinna sina egna grejer dom dagar hon bara går 3 timmar (löjligt), men en halvtimme på gymmet har jag hunnit hittills (löpband) och nu tänkte jag avsluta och få in ett uppdrag.
Sen ska packningen igång på allvar den här helgen. Bara en vecka kvar nu :-D Yeeyyy!
 

Mål och drömmar

Det där med mål och drömmar ser olika ut för alla människor. En del lever sitt vardagsliv och helger efter ett och samma mönster, och har som mål att en gång om året ha samlat tillräckligt med pengar för att göra en ordentlig utlandsresa, andra har mera livsavgörande drömmar.
Skillnaden på mål och på drömmar är, enligt mig, att en dröm är något man endast ligger hemma i soffan och önskar att man vågade/ kunde genomföra, men ett mål, har man redan börjat genomföra och jobba emot.
 
Jag tror aldrig man ska sluta ha drömmar, och aldrig sluta ha mål. För vad ska då livet gå ut på? Finns det någon 30-, 40-åring som helt har slutat drömma? Det tror jag inte. Däremot tror jag att det finns många och åter många som har gett upp att nå sina drömmar, sina mål, och det är sorgligt.
Visst är det bra att ha nått den punkt i livet då man är tillfreds med livet och vardagen, men efter några år, behövs förnyelse. För mig skulle den förnyelsen inte räcka med en ny färg på huset, eller nått annat simpelt, som egentligen inte förändrar livet.
Jag är allt för bekant med dom små förändringar man gör för att bli mer tillfreds i livet, har gjort dom i så många år. Men efter bara en dag eller två så är jag lika rastlös och obekväm med vardagen som innan. En ny hårfärg eller frisyr, nya kläder eller liknande hjälpte inte så långt.Och jag vet med mig innerst inne att det är egentligen min dröm jag behöver förverkliga, för att det verkligen ska kännas bra.
 
För egen del, så känner jag att min förändring jag kommer göra nu, om ett par veckor, kommer öppna många nya dörrar för fler förändringar, och framförallt bubblar huvudet av alla drömmar och mål jag haft tidigare, som jag faktiskt får möjlighet att prova på nu!
Jag är inte ute efter den där enstaka utlandsresan en gång om året, som jag bara jobbar mot och för under 330 dagar varje år, utan om sånt som gör hela mitt år värt och roligt.
Det är min dröm, mitt mål =)
 

Vår?

Hallå i kylan!

Fan, gick igenom bilder på datorn, och nästa vecka, för ett år sen satt jag i bikini på balkongen :-/. Deprimerande ju. Visste ni att vi är inne på den 6:e månaden med snö nu? Onödigt vetande.

Igår arbetade jag äntligen, ett kvällspass på 8 timmar, och det var skönt att göra lite nytta igen, och komma ur lägenheten ett tag :-). Har två arbetspass kvar i veckan innan jag åker till gubben och Gävle. Ska kika in i min lägenhet oxå och planera vad som kan tas med. Lite party är inplanterat med och det var länge sen, så det blir skoj!

Idag är jag ledig och det är Mattes vecka så jag är även barnfri. Har hittills mest slappat, sökt lite jobb. Tog 30 min på crosstrainern i morse, och gav mig själv lite ben och rövträning med tungt motstånd.
Förkylningen är inte HELT ur kroppen än, så tar det lite varsamt fortfarande.
Ska ägna dagen åt packning och pluggning. Jobbar kväll i morgon med, vilket ger mig gott om tid idag och kväll att göra nytta :-)

Nöjd efter morgonträningen. Känns SÅ bra att få anstränga sig lite igen, svettas! ;-)


Crusified

Känner en extrem irritation nu. Antagligen för att jag är rastlös, och ser så fram emot flytten och den är nära men ändå så långt bort! Mycket att göra men helt oengagerad att börja.

Lite fysisk och rolig aktivitet är vad jag behöver. Har en del jobb kommande veckan och även fast det är bra, så är det fel aktivitet jag saknar.

Kors har jag smyckat mig med idag.
Den fina earcuffen var julklapp från K. Älskar såna :-)


Lugnet

Äntligen har jag fått pencelin för mina öron! Plus att det ger sig på fler områden så nu efter en 5-dagars kur ska jag banne mig va frisk!

Dagen har inte vart så spännande egentligen. Gick upp vid sju och lämna Saga på dagis, åkte till vårdcentralen, hem och tog en lite ordentligare promenad (första jag gör på 2 veckor) och hämtade sen Saga vid halv två.
Lite jobb har jag sökt och meddelat mitt nuvarande jobb att detta är sista månaden.

Det har varit en himla orkan senaste tiden (1/2-året), där jag förlorat både vänner och respekt, men jag står starkt i mina val, och uppskattar de få som stödjer mig (Speciellt älskade Kenny), och trots att jag vet att allt är långt ifrån över, så känner jag ändå ett behärskat lugn i mig. Döda som levande, ingen ska få komma åt mig, knäcka mig eller göra mig osäker.
Om jag så stod HELT ensam, så tänker jag inte vika. Antagligen så är det dessa känslor som skänker mig ett sådant lugn.
Allt ordnar sig, för mig.


Dagens bilder

 
 
Jobbet med att fortsätta ringa runt och säga upp abornemang och avtal, ändra allt till ny ort osv fortsätter. Plugg och jobbsök likaså.Det går bra, inte super, men bra iaf med pluggandet. Har betat av 2 av 6 kurser nu, och jag tar mig igenom iaf. Tänker vid varje påbörjad kurs att jag verkligen ska lägga ner själ och hjärta i det, men alltid kommer nått "viktigare" i vägen :P
 
Idag har jag och Saga vart ute en hel del. Körde en lång lunch promenad till spängerna här i Tärnsjö, och klampade upp i fågeltornet i slutet av den långa "bryggan". Där uppe var det totalt vindstilla och solen stekte på riktigt bra, och alldeles knäpptyst var det.
Vi vart sittande där ett bra tag, ibland tysta och höll varandras händer, och ibland småprat om våra tankar och funderingar. Jag älskar med Saga, att trots hennes lilla ålder, så kan hon vara så lugn, och så klok. Jag hoppas hennes personlighet aldrig förändras, att hon och jag alltid kommer ha våran "speciella" kontakt. Men vilken mamma tänker inte så?
 
 

Mycket i huvudet nu

 
Är inne på vecka nr 3 med förkylningen, nu i form av öroninflammation,och för en gångs skull ska jag uppsöka läkare för nu är jag trött på det här.
Det har inte blivit någon träning på flera veckor nu, och en bieffekt av det är att mitt sötsug är tillbaka med full kraft. Konstigt det där, att det går lättare att leva sunt när man tränar. Det blir väl en sporre då, antar jag.
 
Idag skulle jag ha jobbat, men blir sittande med plugg, prov och uppsats istället. Saga är på dagis så det är lika bra att passa på.
Just nu håller jag oxå på att ringer runt och säger upp diverse saker, el osv. Var in till hyresvärden i morse med och sa upp lägenheten, och turligt nog så skrev jag under på bara en månads uppsägning för 4 år sen, vilket betyder att min sista hyra här i T-sjö är betald och klar :-D
 
Jag ska försöka vara duktig och börja packa typ redan nu, så inte allt kommer på en vecka. Mycket ska till tippen och resten hem till morsan där jag får magasinera alla mina möbler tills en större lägenhet blir aktuell. Endast ett fåtal lådor/säckar kommer få följa med mig till Gävle.
Bland det första jag tänker göra sen när jag är på plats, är att bli medlem på en fighting klubb, finns en bra tydligen i närheten av mig. Är jag frisk nästa vecka ska jag in där och kika och kanske prova på en träning.
Jag kommer fortsätta plugga på distans, förhoppningsvis ett år till minst, men söker extra arbete nu för att få lite klirr i kassan.
Läget för en flytt kunde inte vara bättre. Och våren är på ingång <3 <3 <3
 

Now things start to happen

God Morgon måndag!
 
Fan, jag tänker varje gång jag skriver att jag ska bli bättre på att göra inlägg, men det kommer och går i perioder.
Förra veckan låg jag ju mest däckad, och på torsdagen åkte jag till Gävle och har spenderat påskhelgen där.
Så mycket "påsk" vart det ju inte, men en hel massa myspys och skoj.
I fredags lulla vi runt på IKEA och gubben min köpte på sig en massa smått och gott till sin lägenhet, sen avslutade vi dagen med kvällsbio "Hansel och Gretel", vilket var en jätte bra film, faktiskt! Helt i min smak =)
 
I lördags var vi och kollade på en lägenhet, en liten uthyrningsdel på Brynäs, sen flumma vi runt på stan i några timmar, handlade mat och hade en riktig myskväll med god mat, lite öl och senare på kvällen mötte vi upp en vän till mig och hennes karl och tog oss ett par öl ute.
Söndag hann vi inte med mycket mer än att gå tillbaka till lägenheten vi kollat på, skrev på kontrakt (JAG skrev på kontrakt) vilket betyder, Å äntligen (!!!!) flytt!! Kan ni förstå lättnaden, glädjen och förväntansfullheten jag känner just nu? 4 veckor kvar, sen blir min nya adress Gävle :-D Lycka.
Efter det bjöd K på lunch och fika och sen åkte jag hem till tärnsjö och Saga. Nu ska jag försöka jobba så mycket jag kan under dessa kommande fyra veckor, och packa ner tre år av skräp, och hitta på någonstans att göra av alla mina möbler, för det är en plytteliten lgh där mina saker inte ryms.
 
Men nu börjar det röra på sig ;-)
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu