Det Har Varit En Bra Dag, Men Ändå...

Go kväll.
 
Min lilla tjej har nyligen somnat. Vi har, som många andra svenskar ikväll haft fredagsmys med idol. Idag har jag hunnit med otroligt mycket.
Började med att få iväg Saga till skolan, hem och åt en vidrig frukost (microgröt) och sen tog jag ett styrkepass på gymmet, armar/core och la även till lite vader, det gick jätte bra, jag har ökat en aning i vissa vikter, alltid ett framsteg, men jag kände mig ändå inte 100% tillfreds.
Antagligen för att det enbart var styrka och inget flås alls.
 
Sen var jag hem och duschade, böt om och mötte sen upp Saga igen, hon hade kort dag. Då var jag och fixade med lite papper, skrev ut och kopierade på bibblan, och sen åkte jag med mamma och Håkan till sala, där jag uträttade ett ärende och sen flöt runt i lite butiker. Jag är väldigt snål när det kommer till kläder, men köpte en skön, snygg t-shirt iaf, och Saga fick lite nytt =)
 
Hem, färgade tillbaka håret till min egen färg, nästan iaf, och sen ville stumpan gladeligen följa med mig upp till spåret i skogen, där hon knatade på beundransvärt fort, jag körde intervallträning, och spurtade i alla uppförsbackar och joggade ner 2-3 ggr. Det vart en del backar, flås och spagettiben. Dock hade jag missberäknat tiden lite, så när vi är en bra bit in i skogen vart det plötsligt jätte mörkt, och jag är sjukt mörkrädd!
Möter hellre en ilsken eller kåt karl ensam en natt i stan, han kan man med lite teknik "oskadliggöra" hehe, men en varg däremot, har jag respekt för!
Sen kom ösregnet. Jösses vad hariga vi var, skvatt till för varje buske som rörde sig i vinden. Ingen trygg förebild för dottern där inte.
 
En jätte bra dag och mysig kväll har vi haft, men jag har svårt att varva ner. Studsar upp från soffan, vidare till köksbordet och datorn, vidare ut å röker, in badrummet och runt, runt, runt.
Ska ta fram en film och lägga mig i soffan med ett glas rött. I morgon ska jag stå i kiosken på IP ett par timmar. Det är visst obligatorisk när ens barn spelar fotboll, jag som inte ens gillar det. Meeen vad gör man inte, för sina små juveler ;)     Nix, dags för nervarvning!
 
Mycket stolt över att hon knallade på, med håll och allt, och med ett jätte glatt humör. 4 km <3
 
 

Skön träning idag!

Dagen har bestått av tvätt, vak över gnagare, gymträning för mig, fotbollsträning för dotter, tillagning av apgod kycklinggryta och diverse hushållspyssel. Mitt liv i Tärnsjö med barn skiljer sig verkligen från mitt liv i stan med min karl Facebook Uttryckssymbol Tunga
 
Ett jätte bra rygg och benpass gjorde jag idag. Jag har en väldans svag ländrygg, men jag kände en bra kontakt utan smärta hela passet igenom. Jag har ägnat allt för lite tid åt just den sortens träning, det är inge kul när man i andra övningar märker att ryggen sätter stopp. Jag har rätt starka magmuskler (om än ngt dolda, hehe) men många magövningar kan jag inte utföra bara pga ländryggen.
Rumpen bränner, som vanligt, men jag gillar att det nästan i varje pass är ben med i träningen. Jag vill ju gärna få lite volym i stussen, och det har artat sig bra än så länge Facebook Uttryckssymbol Jätteglad
 
I morgon, om vädret är bra, funderar jag på utomhusträning. Lite flås och intervallträning. Det finns en tjej på nätet, som Kenny "presenterade" mig för, och trots att jag till en början bara såg magmuskler och tuttar på henne, så har jag nu nästan blivit lite förälskad. Hon har en sida på nätet med grymma träningsvideor, och all träning sker utanför gymmet, med bara en del enkla redskap till hjälp ibland.
Jag äter frukost med henne varje morgon nu. Zuzka Light heter hon. Grym tjej!
 
Saknar min och K:s gemensamma gymtid Facebook Uttryckssymbol Kärlek. (Bild från 2013)
 
 
 
 
 

24 sep

Morgon.
 

Himmel, vad jag inte ville kliva upp ur sängen i morse, allt för dåligt med sömn inatt, också. Igår var jag aptrött hela eftermiddagen/kvällen, men på senheten gosar jag ner mig i soffan, äter lite vattenmelon och ett par skedar jordnötssmör, och det måste vart smöret, för jag vart pigg! Kryp i benen har jag med, s.k Restless legs, vilket drabbar mig då och då, men jag har ju kommit på världens botemedel! STRETCH! Jag stretchar nu nedre delen varje kväll/natt, så mår dom bättre =)
 
Just nu sitter jag med kaffe och smörgås, ska försöka pumpa i mina råttor medicin strax, känns så grymt att trycka in sprutan i munnen på dom, men vad gör man?
Min ena pojke var jag till veterinären med igår, efter att han har varit toksnorig och haft grymma andningssvårigheter i ett par dagar.
Alltså, det var bland det dyraste vet.besöket jag har gjort! Har iofs inte behövt tagit mina djur till vettan så ofta, tack å lov. 
 
Om en stund ska jag till gymmet, men jag har ingen lust att stänga in mig där idag, vill hellre träna utomhus. Men jag har bestämt mig att jag ska fixa att göra fria pistol squats och push ups på egen hand, så det ska jag småöva på lite varje gång jag gymmar. Dom där squatsen är grymt svåra! Jag övade och ramlade runt i köket igår Facebook Uttryckssymbol Tunga
 
Sen förutom det, så har jag och Kenny bestämt oss för att göra ett 30-dagars sockeruppehåll (dvs godis, glass, kakor m.m, inte pasta, risbröd) eftersom vi verkligen verkligen har missbrukat det, speciellt choklad. Ska bli intressant att se om det gör någon skillnad över buken. 
 
Nä, nu är det dax, medicinering.
 
C Ya
 
 

Här i mörkret

Sitter för tillfället i soffan, omgiven av mörker.
Tanken är att jag ska lägga mig och sova eftersom klockan ringer 7 i morgon, men jag vill inte. Det är alltid en omställning att komma till Tärnsjö efter att ha varit hemma med älsklingsmannen ett tag. Plötsligt måste jag ha rutiner igen.
 
Det är en massa ljud runtom mig. Regnet utanför, Sagas snarkningar, kaninerna som skuttar runt i hennes rum, mina råttpojkar som klättrar.    Jag både gillar ljuden, och blir osäker med dom. Jag kan inte avgöra vilket ljud som hör till vad, då kan jag inte heller avläsa ett "ovälkommet" ljud..... lite creepy.
 
Bjuder på lite mysbilder:
 
 
 
 

Det Flyter På

Just nu sitter jag och min käresta på stamhaket Java, dricker kaffe och fixar med jobb.

Veckan har flutit på utan några större händelser. Vi har tränat, myst, sökt arbeten, hjälpt K:s syster hem efter en operation, fjantat med Frank m.m.

Härom natten tog vi med oss en termos cappuccino, klädde oss fult och varmt,  cyklade ut till hemlingby och klättrade upp för den höga slalombacken och såg ut över Gävle stad och natten, och pratade om livet <3 

I morgon ska vi på barnkalas för hans systerson och träffa familjen. 
Just nu är livet en enda lång, spänd väntan. Jobb och otäckt läkarbesök med väntan på ett ännu otäckare besked har jag att "se fram" emot.
Jag är lycklig över att ha mina älskade i mitt liv. Ibland vet jag inte hur jag hade fixat allt utan dom. 







Några pics från veckan 

Veckan som gått

Jag har haft en mysig vecka med min lilla tjej. Haft kl ställd på 7 varje morgon och så även i morgon bitti, ska bli skönt med sovmorgon på tisdag.

Röstat idag har jag självklart gjort, men förutom att få veta resultaten i morgon så är mitt engagemang slut där.

Jag har haft en bra vecka med träningen, ska köra ett sista benpass i morgon innan jag åker till Gävle och Kenny. 
Jag har oxå fått en del saker klart för mig, och jag säger bara så här, folk som väljer att lyssna på runtglidande skvaller istället för att själva ta reda på saker å ting, borde skämmas! Det var förståeligt för 10-15 år sen. Men nu? Näe. Det gör mig uppriktigt ledsen. Jag har oxå dömt personer. Men jag växte upp. 

Nu ska jag se klart en skojig film och sen få en god natts sömn! 

C ya!




Utomhusträning och föräldrasamtal

En NEGATIV sak med morgonträning är att när det kommer in styrketräning så har jag inte hunnit få energi och kraft nog för att kunna göra mitt bästa.
I morse vart det istället utomhusträning! Jag tog en tur på ca 5 km där jag intervall löpte (det lät konstigt?) och gjorde sammanlagt 3 stopp där jag gjorde olika övningar på bänkar och bord, t.ex enbensböj med ena foten bakom mig på bänken, fria squats, armhävningar, flutterkicks, twister, plankan osv. Däremellan spurtade jag tills jag var på väg att kräkas och då gick jag i snabb takt ist tills pulsen lugnat sig lite. Haha, jag är ingen långdistanslöpare direkt :P Men på det här sättet hinner det liksom inte bli nötigt och tråkigt tycker jag.
När jag kom hem gjorde jag ett 20 min stretch program för underkroppen. Jag är SÅ stel i ljumskar å lår. Läskigt. Ska bli bättre på stretch!
 
Sen var jag på möte med Sagas fröken, och jag kan säga, att det är betydligt roligare att sitta där som mamma än som elev själv, hua, jag minns dom där jäkla föräldrasamtalen. Jag visste att jag skulle få stryk efteråt :P haha, nej då, mamma och pappa har aldrig lagt sin hand på mig <3
I vilket fall hade hon uppfört sig, och jag slapp ge henne smisk den här gången ;) Nu ska vi uträtta lite ärenden.
 
C Ya!
 
Spejsad tänjning av insida lår ;-)
 
 

Bara Träning!

Jag har verkligen börjat se fördelarna med att träna på morgonen, om man är tillräckligt pigg för det alltså, annars är det lönlöst.
Både igår och i dag var jag på gymmet runt halv tio, och det känns så SKÖNT resten av dagen sen. Dessutom finns det kanske ork och tid för något litet extra senare under dagen (det här funkar ju då för folk som mig, som bara dräller hemma på dagarna, haha).

Igår vart det flås/cirkelträning. Apjobbigt att börja med det efter 1 ½ veckas uppehåll, men det gick! Idag vart det ben och rygg, och jag känner mig halvnöjd med passet. Kände mig faktiskt lite klen idag, men man får ha såna dagar med =)
Det absolut viktigaste denna vecka är att jag göra mina 5 dagar på gymmet, efter schema.
Vårat medlemskap på gymmet i Gävle löper ut nu (vi sa upp det för ett år sedan, lång uppsägningstid) och eftersom vi inte riktigt vet hur framtiden ser ut så låter vi bli att bli medlemmar någonstans. Så gubben min har visst satt ihop ett träningsschema åt oss som går att utföra mycket med egen kroppsvikt sa han. Ska köra på det nästa vecka =)
Så därför känns det viktigt att utnyttja veckorna i Tärnsjö där det iaf finns ett gym, där man i o för sig får improvisera lite ibland då inte "mina" maskiner eller redskap finns. Bara fantasin sätter gränser!

idag ska jag passa på att vara utomhus, skulle visst bli varmt!

All we are warriors

När jag ser en gata med hus efter hus på rad, eller en lägenhetsbyggnad, brukar jag ibland föreställa mig att väggarna blir genomskinliga, och man ser alla olika människor som rör sig runt där inne. Som i en stor myrstack med alla dess gångar och rum.
Plötsligt känns vi så små, men i ett oändligt universum. Eller bara på jorden.


Alla har vi vårt eget krig, våran egen kamp att bekämpa. En mot sitt beroende av sprit, tobak, narkotika, mat. En annan mot sin fysiska eller psykiska smärta. En mot sin mobbare, en mot pressen att var bäst. Orsakerna är många. Och för någon som står utanför är det lätt att säga " ja men gör något åt det då!"
Den kommentaren orkar jag inte.

Fortsätter man med ett beteende som trots allt gör en illa, men ändå inte slutar och bryter sig loss, så beror det på att det är svårt! 
"Se på mig, JAG klarade det ju". 
Ja, Du ja. Men jag är inte du.

Det är så lätt att säga åt andra. Lämna din man som misshandlar dig. Gå till jobbet och ta itu med problemet. Strunta i mobbarna...

Vi ränner runt här, i våra små bostäder, en del mer lyckliga än andra. Vilket får mig att fundera på en helt annan sak, när har en person "lyckats"??? 
Är det när hon har en karriär? Eller när hon har hus, barn, man och en ordnad ekonomi?



Jag har alltid automatiskt tänkt på karriäristen. "Den har ordnat det för sig, den har lyckats!"

Men, tänk om karriäristen kväll efter kväll kommer hem till sin tomma lägenhet, och önskar sig inget mer än kärlek. Och tänk om småbarnsföräldern som har "allt" är helt utbränd, och inte orkar mycket annat än sitt tråkiga arbete, bara för att kunna ha det perfekta huset, med dom finaste kläderna på barnen...

Anser dessa personer själva att dom har "lyckats"? Jag tror, att den som har lyckats, är den som sover gott om nätterna och vaknar med ett leende på läpparna, oavsett hur livet levs .

Så Lyckligt Lottad Att Ha Den Absolut Finaste Mannen I Mitt Liv

Halloj.

Idag är jag riktigt sjuk och eländig. Och när jag ligger här hemma i "grottan" och mår blä, så kommer min snälla, omtänksamma pojkvän hem med en present åt mig <3 En otroligt mysig och fin tröja jag hittade häromdagen i en butik.

Bara grejen att en kille skulle göra en sån sak är ju "drömpojkvänsmaterial" och det är min verklighet :-D haha. Han gör sånt där ibland, och jag är så bortskämd och lyckligt lottad som har fångat en sån fin, snäll man, som dessutom är otroligt het! ;-)
Lite skryt nu då, hehe.

Jag är inte friskare, men gladare! 



Min prins <3 haha 

Back In The City

Hejsan!

Anlände till Gävle och Kenny igår eftermiddag. Vi låg vakna halva natten, tog ett nattbad, kollade skräckis och mös.
Det är alltid lika mysigt att lägga sig och vakna upp med mina håriga killar (Frankie såklart) :-)

Nu softar vi på stan, gubben har tränat och jag som är småsjuk satt å glodde :-P Man blir snabbt rastlös när man själv inget gör på gymmet. Nästan frustrerande.

Just nu känns det konstigt. Jag är arbetslös, på riktigt! Inget som väntar och ingen vetskap alls vad framtiden för med sig. Jag känner mig stressad och avslappnad om vartannat. Nu när det är ett faktum är jag mer inställd på att råsöka jobb. Förr har jag mer gjort det halvhjärtat, bara för att hitta något bättre än det jag redan har. Min önskan är, att helt komma bort från vården. Men dyker det upp en tjänst så tackar jag självklart inte nej.

Framtiden får utvisa! Däremot ska min K iväg på en spännande intervju nästa vecka, som förhoppningsvis leder till ett helt nytt jobb, i en säkert rolig bransch :-) Håller mina tummar för honom <3 så kan han ta med mig utomlands sen ;-) hehe.





Torr och osvettig ! 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu