Söndag 24 Feb

Vaknade i morse av min lilla kicka som försiktigt skakade axeln på mig. Jag är alltid lika tacksam att hon är så lugn som hon är. Skulle antagligen bli galen om jag hade en unge som härjade runt och kastade sig på mig varje morgon =)
I går fyllde hon år, 6 år. Hon hade fått tillåtelse att bjuda vilka och hur många kompisar hon ville. Vi hade hyrt gymnastikhallen här i Tärnsjö och det vart jätte lyckat.
I ca 2 timmar härjade en massa ungar runt, hängde, klättrade. sparkade boll och bara hade kul.
Jag ägnade mycket tid åt att se ut över allihopa, kollade så att ingen såg ensam ut, eller obekväm, men sånär som på en liten flicka som jag höll i handen i princip hela kalaset så tycktes alla ha jätte kul, speciellt Saga.
 
I morgon trillar csn-pengar in, och därefter lön, och det är väldigt välkommet. Jag blir ju "barnfri" ikväll en vecka framåt, så efter mån- och tisdagens jobb så tar jag mitt pick o pack och åker till Bubben min. Jag saknar honom väldigt mycket. Ser fram emot flera dagar med promenader, filmtittande, cafébesök och mys.
Nu har jag iaf fastställt en plan hur jag ska gå tillväga för att kunna flytta, nu behövs bara en nypa tur oxå, och den ingrediensen brukar vara svårast att få tag på. Håll tummar å tår för mig ;)
 
Igår, 23 feb. Innan kalaset hos Josse, med Saga och Gabbe.
 

If you not with me...

....... you´re against me.
 

Fredag 22 feb

Hello!

Sitter och tittar på mitt och Sagas favvo program, Gladiatorerna. Älskar vårat fredagsmys med massa tända ljus och soffgos :-)

Fortsätter min renlevnadsvecka utan alkohol, bra mat/ mellanmål och vatten. Dagens mellis på keso med hackade mandlar och en skvätt honung i gick verkligen hem hos Grodan, bra det.

Träning innan frukost i morse vart snabb löpning på band i 20 min med stegrande uppförslutning varvat med plant, och mycket magövningar efteråt.

Sen har jag vart hos Josse där vi har handlat och delat upp en massa godis, stekt tjocka, färgade amerikanska pannkakor, och fotograferat mig i mask, i tunn sommarklänning, LIGGANDES i snön! Usch, så kallt det var . Men när Josse ställer upp så med Grodans kalas och på andra vis för mig, så lägger jag mig i snö om hon vill ha mig i snön! Haha.


Dagen

Gymmet gick bra idag, axlar (svaga på mig) och ben. Kände dock att jag inte "kom åt" rumpan tillräckligt idag, vilket utseendemässigt är en del av mig själv jag vill fasta till. Rumpa, lår och mage. De typiska "tjej" partierna. Men det är väldigt kul när man märker framsteg i träningen, och lite framsteg utseendemässigt börjar jag få oxå.
Dagens mat har bestått av nötfärsbiffar 10% fett, stekta i olivolja (alltid) och till middag lax. Hade babyspenat och avokado till bägge målen.
Mitt vattendrickande går framåt, hehe, får iaf i mig 2 liter per dag, och har valt mindre koppar när jag dricker kaffe (och nej det blir inte fler bara för det)
Kroppen skriker efter socker nu märker jag, men det ska den fan inte få! Man tror inte man behöver det där sockret, förrens man slutar helt med det. Har inte i kaffet heller.
 
Josse var förbi en sväng och vi skrev lista på allt som behövs till kalas-baket, det spädde ju på sötsuget ngt :P Men för övrigt har dagen varit lugn. Ska ta ett bad nu, och sen har jag lovat Saga ett mörkt rum, och nerbäddade i soffan ska vi berätta spökhistorier. Jag har rotat reda på några riktigt smaskiga här, hehehe! 
I morgon blir det uppe med tuppen och lämna grodan på dagis, träna, handla och baka. Feels good :-D
 
 
 
 

Det går bra nu!

Morrn!
 
Sitter nyvaken med kaffet i hand. Halsen bränner, men det har den gjort de senaste dagarna, så tänker ignorera det och köra träning som planerat idag ändå.
Det har känts bra den här veckan, har hållt igång varje dag. I tisdags orkade jag inte gymmet, men satt och spånade på nätet efter övningar där redskap inte behövdes, och hittade till slut en bra ihopsättning för hela kroppen, med både styrke ich puls-övningar.
Det var skitjobbigt, och ett jätte bra alternativ "mellan" sina träningspass på gymmet, de dagar man inte kan/ vill ta sig iväg =)
 
Har satt upp lite nya "regler" för mig själv oxå, bara för att jag verkligen vill se resultat nu! Ett x antal koppar mindre kaffe om dagarna, minst 2 liter vatten ska i (har druckigt duktigt senaste dagarna, och fått en kvällshuvudvärk på köpet, men det är väl bara för att kroppen min är ovan vid vattenmängden), endast alkohol på helgen och i mindre mängder, sötsuget ska bort! HÖGST en dag i veckan får gottigt intas.
Maten, behöver jag inte ändra på tycker jag. Äter sällan ris, pasta, potatis utan har en riktig kärlek till babyspenat ist ;)
Så, istället för att ändra mina matvanor, ska jag ta bort sötsakerna MELLAN måltiderna. Och försöka äta lite mer regelbundet under en dag, för det är jag dålig på. Är ingen äta-människa. Ett onödigt ont som måste göras bara, hehe.
 
Nu blir det frukost iaf, sen gym, och sen ska jag införskaffa en massa BAK-grejer, som Josse ( <3  ) ska få leka med till Sagas kalas på lördag. Min lilla skit fyller fan 6 år! Lustigt att hon blir större, medans jag stannade i ålder för 5 år sen ;-)
 
 

Gå inte efter....

 
 
Gå inte efter utseende - det kan bedra
Gå inte efter rikedom - den kan ta slut
Gå efter det som gör dig glad, för det behövs bara ett leende
för att göra en dålig dag bättre
 
 
De lyckligaste människorna är inte dom som har det som är bäst
utan dom som på bästa sätt använder det som dom har...
 
 

Bra start!

Som idag bör alla dagar starta (minus snöstorm).
Har lämnat Grodis på dagis, tagit en timmes powerwalk, käkat ordentlig frukost medans jag sökte träningsinspo på nätet, sen lagt mig i ett bad med hälsopedagogikboken.
"Du kommer se ut som en murkla" sa min karl till mig i morse, haha, pga alla bad jag tar :-P Må så bli, jag älskar mitt badkar och överger det inte för allt i världen!
Nu ska jag plugga och sen te gymmet innan Grodan ska hem.

C Ya!


Måndag

Börjar veckan som så många andra, med en klocka som ringde 5 i morse ( minns att jag svor åt "idioten" som ringer mig mitt i natten ) och knegar på jobbet nu, fram till 14.00. Men sen blir det plugg och träning i ett par dagar :-) Älskar att ha börjat plugga på distans, det ger mig tid för så mycket annat.

Känner dock att förändringarna som är gjorda inte riktigt räcker, jag behöver mer, större förändring!


Inte nöjd

Vaknade i morse, för inte så länge sen, efter 13 timmars sömn, och kände mig helt energilös. Ville inte kliva upp till den här dagen. Ville bara blunda, föreställa mig en stor, varm rygg att gosa in ansiktet emot, men den fanns inte där.
"Borta bra men hemma bäst"? Nej, inte mycket. Efter flera dagar hemmifrån, borde man inte känna en viss liten tillfredsställelse när man kommer innanför dörren till sitt eget hem? Jag känner ensamhet, och vill helst bara vända, kasta nycklarna och aldrig återvända.
 
Men jag saknar min lilla flicka, ska krama om henne riktigt ordentligt idag, när hon åter blir min i en vecka. Utan henne skulle jag bli tokig. Jag önskar inget hellre än att få vara på en plats, som jag trivs på, och ha henne hos mig. Nu tänker jag ge mig ut på en lång promenad, ut från dessa väggar, men sen måste jag hem och plugga.
Gymmet ska det bli lite senare oxå, behöver det.
Dock har jag sen ett par dagar tillbaka en grym träningsvärk i nedre delen av kroppen, efter att ha skuttat runt hemma hos K och hängt med på hans träningspass. Jätte kul var det. Skulle gärna lära mig mer om träning där man mest använder sin egen kropp som redskap, man tränar nog betydligt större områden på det viset.
Nu ska jag börja ta tag i denna dag, yyeeeyyy!
 
C ya
 
 
I can go through life knowing that I have done ONE good thing <3
 
 

Väntar...

Sitter i lugn och ro på Uppsala central och väntar på mitt sena tåg.
Förutom att jag toklängtar efter K, så är det rätt behagligt här.
Jag har arbetat under e.m/kvällen, så är behagligt trött i kropp och knopp :-)
Har mitt kaffe, snickers och plugg (telefon), hehe.

Så lugnt på kvällen i stan, harmoniskt på ett vis som är så självklart ute på landet. Men här är det liksom skönare. Lantlollan har en liten gömd stadsbo i sig tror jag ;-) Haha. Nä, men nu är det så, att jag har aldrig självmant valt att bo där jag bor, tvärtom. Jag trivs i stan, har alltid gjort. Älskar sommaren, så när jag var ung ville jag ha en sommarlägenhet mitt i en stad :-P
Nu ska jag ut och ta luft. C ya!!


Sunday

Usch och fy, är verkligen självkritisk just nu. Helgen har varit tokonyttig känns det som, med rödvin och GODIS. Jag känner mig pluffsig och finnig, vilket jag är också :-/
Har ni såna perioder?
 
Idag har jag varit med Saga hos Josse i flera timmar, och medans jag har druckigt kaffe, har Josse fixat en massa fina inbjudningskort till Sagas kalas om 2 veckor, haha. Hon är min fru, som bakar och fixar pyssel-saker åt mig ;) Vad vore jag utan henne?
Jag saknar den "kvinnliga" genen i mig. Är totalt ointresserad av heminredning, jag vill ju ha ett fint hem, men någon annan får gärna fixa det. Städning gillar jag! Det är ju bra :-P
 
Ikväll tog M över Saga, men jag var inge sugen på att ta mig ner på gymmet, utan hämtade bara skorna där, och körde hemma-träning ist. 30 svettiga minuter på crosstrainern, och lite planka och sit-ups. Inte vad som var planen från början, men bättre än inget iaf =)
Plugga hade jag tänkt också, eftersom jag arbetar två dagar nu och sen åker till bubben min. Men jag ska försöka hitta lite tid till plugg där med, men det finns ju såååå mycket roligare saker att göra när jag har honom i närheten ;-), hehe.
 

Varför rota??!!!

Ggggaaahhhhh!!! Så jävla arg på mig själv! Varför i helvete ska jag börja rota i det förflutna??? Att se, att minnas och att föreställa sig. S å  j ä v l a  d u m t ! ! ! ! Så in åt helvete dumt
 

Housewife-Bitch

Lördag kväll. Jag har gymmat, axlar och ben,  vart ett kort tag på ett kalas hos några bekanta, men fick gå hem med en gråtande dotter, eftersom några flickor var väldigt elaka mot henne.
När jag ser min egen dotter bli illa behandlad, så blir jag både ledsen och frustrerad. Frustrerad över att hon tar emot skiten. att hon är för snäll och för "vek". Visst, mitt fel, för jag har fostrat henne så. Erkänner att jag borde lyssnat lite mer på hennes far :-/ Jag vart förbannad på tjejerna och skällde ut dom. Jag blir så arg! Har nog mycket undertryckt ilska i mig, som samlats på, för det känns som att en explotion ligger precis under skinnet på mig.,..
 
Iaf så muntrade jag upp henne, och nu har vi städat lite, hon har mest pysslat, men jag har farit runt med damsugaren i höger hand och vinglaset i vänster, haha ;)
Ska kasta i mig lite mat nu, och sen pladdra lite med grannen, sen hoppas jag söndag, måndag och tisdag går jävligt fort, för sen tänker jag fly från detta hål i kartan, upp till min fina.
 
sometimes I feel like a housewife-bitch, and I am
 
 
 

Saturday

Tjao!

Sitter påklädd och sminkad och ska få iväg Saga på ett barnkalas om 30 minuter. Jag själv har inte bestämt mig om jag oxå ska närvara, eller fly till gymmet under tiden.

Är lite inne i en "gömma-mig-för-folk period", då man bara vill vara för sig själv och göra sina saker i lugn och ro. Det finns endast två personer som jag kan umgås med såna här tider, som inte dömer mig lr tycker jag är gnällig.
Dom muntrar upp mig utan att ens försöka :-)

Nu måste jag iaf iväg, med gym-väskan packad och beslutsångest. I-landsproblem, men det är mitt problem ;-)

C ya!


Blue Eyes

 
Morrn morrn!
 
Tog rejäl sovmorgon idag, men kände mig ändå helt slut när jag gick upp vid elva. Både jag och Saga har häckat i soffan tills nu. Men dagen ska bestå av träning och att sitta med ett uppdrag i hälsopedagogik som ska in senast 23.59 inatt, och jag är sååå otaggad!
Därför börjar jag med gymmet, så kanske jag blir lite peppad. Jag kör med belöningen först ;-)
 
Blå ögon fick det bli idag (tänkte ju inte så långt som att jag ska börja med gymmet) men det är rogivande med morgon-sminkningen, även om det inte blir mycket, så gillar jag min "badrums-tid" med piff och pul, och gärna med musik på i bakrunden, och kaffekoppen stående på toaletten, haha. När jag väl vaknat till lite, så är faktiskt morgonen min favorit tid på dagen.
 

En förändring, i taget

"Skynda långsamt" är inget ordspråk som stämmer in på mig. Jag är en extrem (!) impulsmänniska, och när jag får en idé, stor som liten, så ska det ske snabbast möjligt.
Försöker jag ta det lugnt och vänta lite så slår sig tanken rot och till slut blir suget att genomföra denna idé så stark att jag t.o.m kan göra totalt ogenomtänkta grejer för att nå målet.
 
Jag har så länge stått och trampat på samma missnöjda punkt nu. Försökt med små förändringar bara för att upptäcka att jag är lika otillfreds med livet några veckor senare iaf.
För tolv år sen, fick jag en plan, att ta mig härifrån. Men livet tog oväntade vändningar och planen las på is för en stund. Men genom åren som gått har den tanken återkommit hela tiden. Jag tröstade mig med tanken att allt bara var "tillfälligt" som jag hade här. Att vi skulle få chansen att packa våra väskor och bara dra! Men nix, det hände aldrig.
 
Just nu, känner jag att saker och ting iaf går åt rätt håll.. Jag håller på att skaffa en ny sorts tillvaro, som jag bara behöver få lite rutin i för att det verkligen ska klaffa. Men det gör det, det håller redan på =)
Jag har fått ny luft under vingarna, och det behöver inte ske idag, eller i morgon. Men det ska ske, den känslan är starkare än någonsin.
Jag mår bra i det jag gör nu. Studerar mest, ger mig tid för träningen som jag mår så bra av, arbetar lite, mer avslappnad tid för Saga. Det som saknas mest just nu, är mera tid med min K. Bara avståndet mellan oss minskar, så blir den biten också bättre, och det sker snart, snart.
 

Caroline Winberg

Ligger och kollar på svenska Top Model, vilket jag ledsnade på för ca 40 säsonger sen, men nu är ju C.W programledare, och jag har alltid gillat henne! Hon ser ut som vilken Svensson som helst, men blivit sjukt stor, och är helt, naturligt vacker.
Sen är det lite kul att se hur tjejerna stylas inför utslagningarna.

Älskar bilden på C.W med kepsen och bar överkropp, jätte snygg :-)


Dagen, So far

 
Tjao!
 
Uppe vid sju i morse, och det tog ovanligt lång tid för mig att kvickna till, trots att jag svepte en kopp kaffe det första jag gjorde, men inne på den andra började det bli liv här hemma =)
Grodan till dagis halv nio, jag tog en 30 min powerwalk, hem och gjorde frukost och pluggade i typ 2 timmar, för sen var det dax att hämta G igen (löjligt korta vissa dagis-dagar är, 3 timmar!) men då hade jag hunnit bli rastlös av att sitta still och läsa, så träningskläderna åkte på och vi gick till gymmet en timme, axlar och ben vart det idag, och det gick galant (axlar är inte min favorit direkt att träna)
 
Nu ska jag till och duscha, och sen blir det lite hemmafix, och mer plugg, för i morgon vankas första provet :S ogillar, men ämnet i sig, hälsopedagogik, är faktiskt intressant.
 

Night Out

 
Go kväll folket.
 
Mina få timmars sömn idag har inte gjort mycket nytta, men efter en kall promenad och hämtat hem min lilla groda som nu är endast min i en vecka, ordentligt med mat och ett bad, så känner jag mig iaf som en människa igen =)
Jag ocg Sagas pappa ska införa "varannan-vecka" nu, det blir tufft i början, men blir betydligt lättare efter ett tag tror jag. Naturligtvis kommer både han och jag att hälsa på henne när det är den enas vecka, men det kommer ge mig bättre plugg-tid.
 
Nu var det ju inte det jag skulle skriva om, utan min kväll med tjejerna igår. Det var riktigt trevligt att komma ut och dansa av sig lite. Få fixa sig iordning, dricka öl, lyssna på musik och se fram emot utgången, det är en uppfriskande känsla =)
Jag och Hansson åkte in till stan på kvällen, där vi mötte upp Elli (SOM jag saknat den lilla tjejen) och Lisa. Mycket kramar och skratt vart det.
Känner att jag behöver unna mig lite tid med vänner också, det har liksom inte funnits ork och direkt tid för sånt på senast, men som jag skrev en gång tidigare, man ska vara rädd om de människor man har och bryr sig om.
Jag kommer se till att ta mig mera tid, vilket oxå blir lite lättare vid mina barn-fria veckor.
 
Nu funderar jag på att ta helgens sista timmar till att smälla i mig kladdkaka och grädde, medans jag myser i soffan med Russel Crowe iklädd min underbara One-piece. Så blir det! C ya
 
 

Att känna...

Klockan är tjugo i sju, söndag, och jag är nykter och känner inte ett stygn av trötthet.
Min kväll bestod av ett 50-års kalas hos en gammal bekant, där jag kände för en stund att jag hamnade i en obehaglig situation. Nutid blandades med dåtid, i en skum mix.

Sen har jag stått på dansgolvet på flustret i Uppsala. Det var väldigt skönt, och hela kvällen var lugn och medveten. Jag har tänkt mycket på min karl. Saknat honom och undrat vad han gjort. Det kan vara en negativ grej med att vara kär, jag slappnar aldrig riktigt av, förutom när jag är med honom. Nu låter det som att jag inte litar på honom, men jag kan med handen på hjärtat säga, att jag litar på honom, av hela mitt hjärta. Är det någon jag tror på så är det den människan....


Short!

Tjao!

Sitter i Josses bil i avesta just nu, med två tysta ungar i baksätet och en tredje på ingång. Hängde med som sällskap.
Nu blir det bolaget, ut och svänga mina lurviga i morgon i Uppsala, äntligen!!!

Annars har dagen bestått av att lämna grodan på dagis, gymma, promenera, kapa av mig håret, hämta grodan och nu en åktur. Plugga lite när jag kommer hem, börjar bli stressad nu. Ska fan inte börja med att hacka efter, då blir det drygt. Hörs mer sen! C ya


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu